Höstdimmorna hade dragit in över Täby denna allhelgonaaftons förmiddag då det var dags för en ny vandring i Näsbyparks omgivning i Jarlabankes regi och med Birgitta Collin som vandringsledare. 19 kvinnor och 1 man (!) stark var skaran som i god promenadtakt avverkade ca 4 km.

Dimman låg tät och grå, men det sprakade av färger i träd och buskar och på marken därunder. De praktfulla löven fick mig att tänka på alla löv som man skulle plocka, rita av och färglägga med rinnande vattenfärger under höstterminerna i folkskolan. Inte alla gånger med gott resultat…

När de första fyra kilometrarna var avverkade var vi en grupp som var sugna på att förlänga promenaden för att titta på de nya byggnationerna i Näsby slottspark.

Norr om Näsby slott ligger Norra parken (t.v.), som enligt marknadsföringen ”tagit inspiration från trädgårdsstadens blomstrande lummighet och den intilliggande barockparkens rationella ordning”.

Södra parken (t.h.) är i skrivande stund fortfarande en byggarbetsplats kring de åtta tegelbyggnader där lägenheterna nu är under försäljning. Husen är i fyra våningar samt med en indragen takvåning. För att få teckna en lägenhet här måste någon i hushållet ha fyllt 55 år.

Inom Näsby slottspark kommer också att finnas ett vård- och omsorgsboende i Silver Lifes regi. Boendet består av 54 nybyggda lägenheter fördelade på tre våningar och sex flyglar. Varje flygel innehåller nio lägenheter på 32 kvadratmeter. Hall, vardagsrum och kök delas med åtta grannar.

Läs mer om utvecklingen av Näsby Slottspark på nasbyslottspark.se/

Text och foto: Bodil Svensson