Resor och Utflykter

Resor med nordostföreningar

Som vi tidigare berättat har SPF föreningarna i nordost ett samarbete för resor. Föreningarna som ingår är Idun Danderyd, Lidingöskeppet, Vallentuna, Vaxholm, Österåker, Tibbleseniorerna och Jarlabanke.

I juli genomfördes en 5-dagarsresa till Savonlinna Operafestival och i augusti en 5-dagarsresa till Bohuslän.

Vandringsgruppen (Tibbleseniorerna i samarbete med Jarlabanke) har också gjort en gemensam resa – en vandringsresa i september till grekiska Zakyntos. Om dessa tre resor finns mer att läsa under Hänt sen sist här på hemsidan.

Jorden runt på 100 minuter…

Jorden runt på 100 minuter…

Torsdag 30 januari 2020   ...så heter Anders Hansers film/bildspel, som har blivit omåttligt populärt och gått för fulla hus sedan premiären och som visas på Bio Grand. Följ med till dina drömmars resmål som Eldslandet, Påskön, Borneo, Galapagos, Papua Nya Guinea...

läs mer
Stockholms Stadsmission/Grillska Huset

Stockholms Stadsmission/Grillska Huset

Måndag 17 februari 2020 Stockholms Stadsmission grundades 1853 för att lindra nöden i Stockholm och drygt 160 år senare fortsätter det arbetet. År 1912 övertog Stadsmissionen Grillska huset och i husets bottenvåning ligger Grillska Caféet. Vi får en presentation av...

läs mer
Bonniers konsthall

Bonniers konsthall

Foto: Bonniers konsthall Fredag 20 mars 2020 Träden står ljust gröna:  LANDSKAPSMÅLERI NU OCH DÅFrån första början fungerade naturen som en fond för gudar och hjältar, men sen växte en genre fram då naturen avbildades och "landskap" blev en konstart. Av natur skapades...

läs mer

resa

RESOR OCH UTFLYKTER

Anmälan och frågor:

För resor och utflykter görs anmälan till Margareta Torstensson, 070-368 2568, margareta.to@telia.com  eller Birgitta Collin, 070-695 3383, birgittacollin2014@gmail.com som även svarar på frågor.

 Betalning till Jarlabankes pg: 84 85 34-4 i samband med anmälan. Om du fått förhinder till utflykt/resa du anmält dig till, vänligen meddela detta snarast till Margareta eller Birgitta, så att någon annan kan få din plats.

Idétorka! Hjälp!

Under flera år har Monica Rosengren och Margareta Torstensson (som varje höst och vår presenterar Resor & utflykter för oss) läst och rekognoserat, talat med resebyråer och studiebesöksarrangörer, hört med andra föreningar om utflykts- och resmål som de testat osv, osv. Men nu önskas hjälp från er! Deltagarna minskar i antal och ibland har bokade evenemang fått ställas in eftersom det varit för få från Jarlabanke som anmält sig.

Frågan är:
Vad vill ni göra? Vad vill ni veta mer om? Vad ska utflykterna
innehålla? Natur? Kultur? Mat? Musik? Historia? Landvinningar och innovationer?

Vart ska resorna gå: inomlands eller utomlands? Vad ska de ha för syfte? Ska de vara i närområdet eller vidare ut i Sverige?

Bästa medlemmar – tänk till och skicka sedan ett mejl till Margareta. Hon väntar på era idéer! (Mejladress i gröna rutan ovan.)