Resor och Utflykter

Bästa Jarlabankare!

I fjol vid den här tiden stod vi med första numret av Medlemsbladet 2020 i handen och med fem sidor utflyktsmål att erbjuda er under vår och sommar – Bonniers konsthall, Stadsmuseet, Albanien, Käppala reningsverk, Hangö, Dalslands kanal och Läckö slott…

Det var då det.

Sedan kom pandemin och allt stängdes ner och det blev umgänge med restriktioner. Från början trodde väl de flesta att pandemin skulle vara över till hösten och att vi skulle kunna genomföra planerade utflykter och resor.

Därav blev intet.

Hela årets planering försvann i ett trist covid19-dis och nu i början av ett nytt år befinner vi oss fortfarande i ovisshetens tassemarker. När kan vi börja umgås i större grupper än 8 personer igen? När är alla färdigvaccinerade?

Men vi har inte suttit overksamma. Vi har haft kontakt med andra nordostföreningar som vi tidigare planerat resor tillsammans med – förutom ovan nämnda Hangö och Dalslands kanal även Landsort/

Öja och St Petersburg – för att diskutera framtiden. Vi har tagit del av vad olika resebyråer har att erbjuda. Vi har också letat endagarsresor för tänkta turer under kanske maj, juni.

Men just nu vågar vi inte presentera några planer utan siktar på att kunna återkomma med några lockande förslag i nästa nummer av Medlemsbladet som distribueras 27 april. Blir det bättre tider dessförinnan så kommer vi att höra av oss via mejl och på vår webbplats spfjarlabanke.se

Margareta och Birgitta

Vad händer med Resor och utflykter?

Eftersom pandemin har gjort att många av våra program 2020 blev inställda ser vi fram emot ett 2021 där vi kan återuppta våra tidigare planerade aktiviteter såsom dagsresor i Sverige, museibesök och annat trevligt. Så snart det går återupptar vi resor utomlands.

Resor med nordostföreningar

Som vi tidigare berättat har SPF föreningarna i nordost ett samarbete för resor. Föreningarna som ingår är Idun Danderyd, Lidingöskeppet, Vallentuna, Vaxholm, Österåker, Tibbleseniorerna och Jarlabanke.

Du kan läsa om några resor som har gjorts i samarbete mellan föreningarna på vår hemsida under rubrilken Hänt sen sist.

Landsort-Öja tillsammans med Tibble

Landsort-Öja tillsammans med Tibble

När detta skrivs är pandemisituationen fortfarande oklar men vi ser framåt och planerar för hösten. Resan till Landsort-Öja tillsammans med Tibble är under planering. De övriga utflykterna som vi förberedde  förra våren kommer att genomföras så snart det blir möjligt....

läs mer
Mera frågesport på gång!

Mera frågesport på gång!

Hej igen alla Jarlabankare! Vårens första Tipspromenad (den 24 mars) är avverkad och om den kan ni läsa under Hänt sen sist här på hemsidan. Men det är inte slut med frågesport för Jarlabankarna för det utan vi fortsätter med Tipspromenader i Näsbyparks omgivningar...

läs mer

resa

RESOR OCH UTFLYKTER

Anmälan och frågor:

För resor och utflykter görs anmälan till Margareta Torstensson, 070-368 2568, margareta.to@telia.com  eller Birgitta Collin, 070-695 3383, birgittacollin2014@gmail.com som även svarar på frågor.

 Betalning till Jarlabankes pg: 84 85 34-4 i samband med anmälan. Om du fått förhinder till utflykt/resa du anmält dig till, vänligen meddela detta snarast till Margareta eller Birgitta, så att någon annan kan få din plats.

Idétorka! Hjälp!

Under flera år har reseansvariga i styrelsen läst och rekognoserat, talat med resebyråer och studiebesöksarrangörer, hört med andra föreningar om tips på utflykts- och resmål som de testat osv, osv. Men nu önskas hjälp från er! Deltagarna minskar i antal och ibland har bokade evenemang fått ställas in eftersom det varit för få från Jarlabanke som anmält sig.

Frågan är:

Vad vill ni göra? Vad vill ni veta mer om? Vad ska utflykterna innehålla? Natur? Kultur? Mat? Musik? Historia? Landvinningar och innovationer?

Vart ska resorna gå: inomlands eller utomlands? Vad ska de ha för syfte? Ska de vara i närområdet eller vidare ut i Sverige?

Bästa medlemmar – tänk till och skicka sedan ett mejl till Margareta eller Birgitta (se gröna rutan). De väntar på era idéer!