Resor och Utflykter

Konstvisning i Riksdagshuset

Konstvisning i Riksdagshuset

Foto: Melker Dahlstrand/Sveriges riksdag  13 maj 2019 Det finns ca 4.000 konstverk i Riksdagshuset och vi får bekanta oss med några av dem. Tid: kl. 18–19.30. Samling 17.45. Kom i tid! Fri entré. Medtag id-kort och en 10-krona för klädskåp. Hitta: Riksgatan 3. T-bana...

läs mer
Svenskt Tenn

Svenskt Tenn

14 februari 2019: Svenskt Tenn Vi får en guidad visning av butiken och får lära oss lite om dess historia och avnjuta te och scones i tesalongen. Tid: Kl. 18.30. Adress: Strandvägen 5. Anmälningstiden har gått ut.

läs mer
Vikingaliv och Ragnfrids Saga

Vikingaliv och Ragnfrids Saga

7 mars 2019: Foto: Bodil Svensson Visning av utställningen som berättar om en av historiens mest mytomspunna perioder – vikingatiden - samt en vikingafärd i Ragnfrids Saga. Vi får även återse Estrid, som tidigare fanns i entrén i Biblioteket Täby. Pris: 200 kr....

läs mer

resa

RESOR OCH UTFLYKTER

Anmälan och frågor:

För resor och utflykter görs anmälan till Margareta Torstensson, 070-368 2568, margareta.to@telia.com som även svarar på frågor.

Betalning till Jarlabankes pg: 84 85 34-4 i samband med anmälan.

Om du fått förhinder till utflykt/resa du anmält dig till, vänligen meddela detta snarast till Monica eller Margareta så att någon annan kan få din plats.

Idétorka! Hjälp!

Under flera år har Monica Rosengren och Margareta Torstensson (som varje höst och vår presenterar Resor & utflykter för oss) läst och rekognoserat, talat med resebyråer och studiebesöksarrangörer, hört med andra föreningar om utflykts- och resmål som de testat osv, osv. Men nu önskas hjälp från er! Deltagarna minskar i antal och ibland har bokade evenemang fått ställas in eftersom det varit för få från Jarlabanke som anmält sig.

Frågan är:
Vad vill ni göra? Vad vill ni veta mer om? Vad ska utflykterna
innehålla? Natur? Kultur? Mat? Musik? Historia? Landvinningar och innovationer?

Vart ska resorna gå: inomlands eller utomlands? Vad ska de ha för syfte? Ska de vara i närområdet eller vidare ut i Sverige?

Bästa medlemmar – tänk till och skicka sedan ett mejl till Margareta. Hon väntar på era idéer! (Mejladress i gröna rutan ovan.)