Månadsträffar

Torsdagen 12 december

Julmusik och lite allsång Accordion Club Stockholm är en av Sveriges äldsta och aktiva dragspelsklubbar. Förra året gladde de oss med sin musik och fick oss att komma i julstämning. Nu återkommer de och spelar gamla och nya julsånger och erbjuder oss att sjunga...

läs mer

Måndagen 11 november

Svenskarna i Hollywood Kristina Öström berättar och visar bilder om hur allting började. De flesta tänker på Greta Garbo men de var många fler – det var till och med en tuff tjej som tog sig över Atlanten redan 1905.      

läs mer

Måndagen 14 oktober

Lucky Strike – kärlek och dramatik i andra världskrigets skugga Författaren Jan-Olof Nilsson berättar om beredskapsårens Sverige. Ett föredrag med unika bilder, föremål och tidstypisk musik ur en gammal rörradio.  

läs mer

Måndag 16 september

I Kung Leopolds land Jarlabankes styrelseledamot Leif Sjöholm berättar om sin farmor och farfar som var missionärer i Kongo fristaten mellan 1889 - 1903 i tre olika perioder. Föredraget bygger på dagböcker, brev och fotografier som finns i Leif Sjöholms ägo. För fem...

läs mer

manadstraffar

MÅNADSTRÄFFAR

OBS! Ny dag, ny lokal

Månadsträffar byter lokal och flyttar till Sällskapsrummet (plan 2) i Tibble kyrka (Tibble församlingsbyggnad, Attundavägen 3). Månadsträffarna byter också dag till måndagar, men behåller tiden kl. 14.00. Kaffe med dopp serveras. Underhållning. Aktuell information från föreningen. Vin- och blomlotteri. Kostnad 60: -/person. Alla pensionärer är välkomna.

Ansvarig: Gunvor Vretblad, 073-733 0220, gunvor.vretblad@castrum.se