Det röck nog i mångas dansmuskler när ”Vi 4” med Gunnel Gisslén, Lasse Söderström, Per Wiklund och Nisse Danell kom loss i en, som de utlovat, musikalisk resa med olika musikstilar vid månadsträffen den 11 december som gästades av ett 50-tal jarlabankare.

Gunnel själv är uppvuxen i Jämtland där hon som ung hade chansen att sommartid som ”lokal förmåga” få sjunga schlagers med värmlänningen Andrew Walter som då besökte sin hembygd. Men Gunnel lämnade schlagern och gick över till jazzen och det var också jazz hon bjöd de lyssnande jarlabankarna på. Men vi fick också lyssna till Lisa Ekdahls finstämda visa ”Vem vet?”

Sedan blev det rock. Lasse Söderberg (ovan), f.d. musiklärare i Täby, kommer nämligen från rockens värld och har bl.a. spelat med rocklegendaren Leif Burken Björklund, men också ägnat sig åt musikstilen hillbilly.

Per Wiklund (ovan), av Gunnel omnämnd som ”popsnöret”, har också jobbat ett stort antal år som musiklärare i Täby. Han känner sig hemma i 50-talet och med den musik som de amerikanska bröderna i The Everly Brothers då levererade som t.ex. Bye bye love.

Så kom då luvorna på och bjällrorna fram och vi kunde stampa med i ett julpotpurri: Ginger Bell, Nej se det snöar, Räven raskar, En sockerbagare, En liten tomtenisse satt en gång, Jag såg mamma kyssa tomten, Midnatt råder och Stilla natt.

Och bakom allt detta fanns trummisen Nisse Danell vid sitt trumset!

Text och foto: Bodil Svensson