Årsmötet leddes av Jarlabankes ordförande Rolf Skagerborg, som vid sin sida hade mötessekreterare Birgitta Danielsson.

Vanligtvis har ju SPF Seniorerna Jarlabanke sitt årsmöte i februari, men under de senaste två åren har ju inget varit sig likt, så vad är det då för konstigt med att ha årsmötet i oktober istället.

Måndagen den 18 oktober samlades ca 40 jarlabankare för att formellt ta ställning till bl.a. verksamhetsberättelse, revisorernas berättelse, ta beslut om budget för 2021 och ta ställning till frågan om ansvarsfrihet för styrelsen samt välja styrelseledamöter och ordförande fram till nästa årsmöte som förhoppningsvis kommer att hållas vid ordinarie tid i början av 2022.

Styrelsen består av nio ledamöter och har följande utseende:

Rolf Skagerborg, ordförande 1 år, omval på 2 år
Birgitta Danielsson, vald på 2 år, 1 år återstår
Birgitta Collin, vald på 2 år, 1 år återstår
Leif Larsson, omval på 1 år
Birgitta Blacker, omval på 2 år
Gunvor Vretblad, omval på 2 år
Ing-Britt Edlund, omval på 1 år
Margareta Torstensson, omval på 2 år
Leif Sjöholm, vald på 2 år, 1 år återstår

Efter årsmötet var det dags för ”Tango, Taube och Tarantella” när åtta medlemma från Accordion Club fattade sina instrument.  Accordion Club har funnits sedan 1936 och har som mest bestått av 30 musiker. Numera är man ca 10 stycken som spelar tillsammans bland annat musik av Evert Taube, Astor Piazzolla och Benny Andersson.

Vi fick en fin timme tillsammans med musikerna och många i publiken gladdes åt att för första gången på ca ett och ett halvt år få chansen att lyssna till livemusik.

Under pandemin har orkestern haft ett flertal intressanta spelningar. bl.a. SVT:s underhållningsprogram “Vem gör vad?” och invigningen av Stockholms kulturnatt på Dramatens stora scen. Den 24 november kommer Accordion Club att spela på Södertäljes Stadsscen kl. 12:00. 


Accordion Club. Bild ovan t.v. Per Romin, dragspel och Lennart Widlund, gitarr. Bild ovan t.h. Anders Hedbring, basdragspel och vanligt dragspel och Gerhard Johansson, gitarr.Bild ovan t.v. Ann Jakobsson, dragspel och Dan Arvefjord, bas. Bild ovan t.h. Karl Sundberg, dragspel och Jonas Sjöberg, dragspel.

 

Text och foto: Bodil Svensson