Fredagen den 12 oktober strömmade ett stort antal damer till Ångaren i Näsbypark för att ta del av vad Vibeke Foltman från Seniorshopen hade att erbjuda i klädväg för hösten. Ca 70 personer bänkade sig i stora salen för att njuta av bubbel, en alldeles utsökt landgång samt damernas och en herres uppvisning på catwalken.

Man kan konstatera att milda rosa, blå och violetta toner finns med i höstpaletten, men ävenså svart och vitt i grafiska mönster och rött och blått i klara, starka färger.

Som vanligt är kläderna i ett lättvättat material, man tvättar och hänger och slipper strykning. Och när det gäller kjolar och byxor har många av dessa plagg resår i midjan så man slipper hålla på med knappar och blixtlås. Nedan demonstrerar Vibeke att det verkligen är expanderande resår även i herrbyxor avsedda för lite festligare tillfällen.

Som vanligt var det Jarlabankes egna mannekänger som svarade för visningen på catwalken, den här gången förstärkta med Inga från Ångaren. Fr.v. Annika, Maud, Birgitta, Lasse, Stella, Inga och Anita.

Text och foto: Bodil Svensson