Det var en alldeles strålande vinterdag med sol och minusgrader när vi, nio jarlabankare, äntrade den buss som skulle ta oss och ett antal andra SPF-seniorer från andra föreningar till Sigtuna. Inledningsvis besökte vi julmarknaden som dragit in i staden med alla upptänkliga varor – från ost, korv, sylt och kryddor till smidesvaror, tomtar och ulltofflor.

Efter att ha avätit utfärdens goda julbord på Wenngarn vände vi, inalles fem fulla bussar, tillbaka till Sigtuna – nu till Humanistiska läroverkets aula för att ta del av en ca en och en halv timme lång konsert med musikgruppen MAKE4. MAKE4 består av Maria Hulthén, klassisk violinist, sångerska och riksspeleman, Anders Johnsson, frilansande basist med såväl jazz som populärmusik på repertoaren, Karin Frölén, operasångerska med erfarenhet även från musikaler och jazz samt Erik Skarby, konsertpianist och dirigent.

Det blev en mångsidig och innehållsrik konsert med kända julsånger, klassisk musik, operettinslag och folkmusik – allt mycket njutbart!

Text och foto: Bodil Svensson