Onsdagen den 5 april gjorde Jarlabanke ett besök hos konstnären Kerstin Lundin (fyra fr.v. på bilden) i hennes nya ateljé i Näsbypark.

Kerstin gav en trevlig och intressant presentation av sig själv och hur hon efter att ha arbetat som kläddesigner i närmare 30 år började skapa bilder i stället för kläder för 16 år sedan. I den lilla ateljén finns tavlorna i alla storlekar, härliga färger och olika material och utföranden. Hennes kollagemålningar sätter verkligen igång fantasin.

”Fråga inte vad det föreställer eller vad jag tänkt. Låt istället din egen fantasi försöka finna något som tilltalar dig eller något som berör. Jag målar inte för att avbilda. När jag börjar med en bild vet jag oftast inte vad jag skall måla!”

Efter sin första utställning på Siggesta Gård, Värmdö har hon hunnit med att ställa ut i Singapore, Bologna och senast New York.