Ragni och Anna-Lena (bild ovan) och Karin och Christina (nedan) sliter med de kluriga frågorna.


Onsdagen den 24 mars bjöd på solsken men lite kyliga vindar när vårens första Tipspromenad drog igång vid Näsa äng, Näsbypark. Jarlabankarna utsattes för kluriga frågor som inte lät sig lösas så lätt, inte ens om man försökte googla på svaren… Det var kryssfrågor som handlade om allt från den gamle perserkungen Xerxes till Rudolf Peterssons seriefigur 91:an Mandel Karlsson hemmahörande i det fiktiva Klackamo-regementet.

Birgitta Collin och Margareta Torstensson (ovan t.v.) redogör för svaren och delar ut trisslotter. På andra plats i Tipsrundan kom Östen Edlund och Karin Knutsson. Vann gjorde Bosse Arvidsson. (Bild nedan t.h.)

Tipspromenaden avslutades med kaffe och bullar och prisutdelning. Tre pristagare blev det – Östen Edlund och Karin Knutsson med 4 rätt av 9 möjliga delade andra plats och vann gjorde Bosse Arvidsson med 6 rätt. För Bosse var det f.ö. det andra priset denna dag – bara tio minuter innan hade han av Margareta Torstensson och Birgitta Collin mottagit vinnarpriset i Resefrågesporttävlingen i Medlemsbladet nr 1/2021.

Nästa Tipspromenad blir torsdag den 22 april kl. 14 och då ses vi i Centralparken vid Norskogsbadet. Anmälan senast lördagen 17/4 till:

Margareta Torstensson tel. 070-368 25 68 eller margareta.to@telia.com

Birgitta Collin tel. 070-695 33 83 eller birgittacollin2014@gmail.com

Vi kommer att fortsätta med frågesport med fika i folkhälsoveckan – i maj är det nämligen dags för första gången för SPF Seniorernas Folkhälsovecka som kommer att genomföras vecka 20, det vill säga 17 -21 maj. Jarlabanke uppmärksammar veckan tisdag den 18 maj på Näsa äng. I juni ses vi med nya frågor och fika onsdag den 16 juni i Centralparken. Vi återkommer till tidpunkt och anmälan.

Text och foto: Bodil Svensson