Avresa Östra station (Bussen står på Drottning Kristinas väg) kl. 8.45 och Cityterminalen kl. 9.30.  

Vi välkomnas in i torpet av Moa Martinsons sondotter Harriet Thurgren som berättar om sin farmors liv. Moas torp Johannesdal i Ösmo är en mycket besökt författarbostad. Hit flyttade Moa vid 19 års ålder. Hon väntade då barn med sin förste make Karl Johansson. På sex år födde hon fem söner. Moa kom att stanna resten av sitt liv på Johannesdal. Här skrev hon alla sina böcker. Johannesdal är också platsen för ett av Sveriges intressantaste författaräktenskap. Hösten 1928 luffade den unge poeten Harry Martinson hit. Under 1930-talet blev torpet en viktig mötesplats för tidens nya proletärförfattare och modernister. Johannesdal står än i dag kvar som Moa lämnade det vid sin död 1964. 

Efter besöket åker vi till Häringe Slott för en fin lunch i trevlig miljö. Slottet är från 1600-talet, på 1930-talet renoverades och moderniserades slottet av Torsten Kreuger som lät installera kylskåp, bygga Sveriges första utomhuspool av olympiska mått (med en rutschkana från andra våningen), konstruera en bowlingbana och gräva en underjordisk tunnel mellan en av flyglarna och huvudbyggnaden. När Torsten senare åtalades för förskingring sålde han slottet till sin bekant Axel Wenner-Gren, grundaren av Electrolux, i tron om att han så småningom skulle kunna köpa tillbaka det. Axel gav slottet till sin fru Marguerite med orden ”Häringe is yours, baby!”, utan en tanke på att någonsin ge tillbaka det till Kreuger.

Åter i Stockholm omkring klockan 15.30. 
Ert pris 1.390:- (ord. pris 1.490:-)

I dagsläget har Jarlabanke 12 platser till denna resa.  Anmälan sker enligt principen ”först till kvarn” dock senast: 22 mars. 

Anmälan görs till Larssons resor via email: kontor@larssonsresor.se eller telefon 08-34 82 00 (måndag t.o.m. torsdag kl. 10-16)    

OBS: Vid anmälan är det viktigt att du anger att du är medlem i SPF Jarlabanke för att erhålla rabatten. Ange även: Namn/Adress/Telefonnummer/E-mailadress/Information om var du vill stiga på bussen samt eventuella matallergier eller om du är vegetarian/laktos/glutenintolerant.   

Efter anmälan sänder Larssons Resor resebevis med inbetalningskort till respektive resenär. Betala inget innan ni har erhållit detta.