Journalisten Niklas Krantz är så vitt det är känt den förste att segla jorden runt i en Bavaria 30, en båt som knappast är tänkt för oceanseglatser. Det här är hans egen berättelse – i ord och bild – om allt som krånglade och gick sönder på hans båt under fem års världsomsegling. Mastbrott på Atlanten, motorkrångel, skador på rodret, en autopilot som ger upp, ankarspel som rostar, en jolle som säckar ihop, pumpar som hänger sig och mängder med olika elfel är bara några av haverierna.

Men det är också en berättelse om allt som gick bra på en segling tillsammans med 32 olika gastar till ankarplatser långt ute i laguner på haven, möten med krokodiler i Australien, giftpilsjägare i Indonesien och hajar i franska Polynesien. Om hur han fick ligga för ankar i 45 dagar utan att gå i land på Maldiverna under Covid och segla ensam över haven för att komma hem när pandemin stängt alla hamnar.

Om dessa öden och äventyr har Niklas också skrivit en bok – ”Hafsorkesterns haverier” – där han utförligt berättar om missödena och hur de klarades upp.