Avresa Cityterminalen kl. 7.00 samt Roslags Näsby trafikplats kl. 7.20   

Fredag. Häng med till Skördefesten som är ett lika självklart som glädjefyllt inslag i den åländska hösten. Vi gör en tur till producenter, odlare, uppfödare och hantverkare på Åland och naturligtvis kan vi handla med oss hem!

Bussen åker till Grisslehamn där vi går ombord på båten som avgår klockan 10 och ankommer Åland klockan 13 (lokal tid, båtfärden tar 2 timmar). Ombord finns café, restaurang och taxfree. Vi insuper vyerna av Ålands vackra skärgård och när vi kommer i land möter vi vår lokalguide.

Vi åker bland annat till Mickels Gård, en ekologisk familjegård från 1730, där vi finner mangårdsbyggnaden som numera blivit ett spännande museum i 1800-tals anda. Här finns även flera lokala producenter. Vad sägs om att köpa hem åländsk honung och bivax, nöt- och getkött samt vackert, lokalt hantverk? Eller varför inte passa på att avnjuta en Ålandspannkaka?

Resan går vidare till Gård Syrenbacken där vi finner det charmiga gårdsmuseet med bland annat gamla redskap och vackra vagnar som drogs av hästarna förr i tiden. Även här finns såklart möjlighet att avnjuta hembakat fika och lokalt producerade produkter till försäljning. Mätta av intryck beger vi oss tillbaka till Eckerö där vi går ombord på båten. Åter i Stockholm omkring klockan 22.

Ert pris 1.190:- (ord. pris 1.290:-)

I dagsläget har Jarlabanke 15 platser till denna resa. Anmälan sker enligt principen ”först till kvarn”, dock senast: 4 juli

Anmälan görs till Larssons resor via email kontor@larssonsresor.se eller telefon 08-34 82 00 (måndag t.o.m. torsdag kl. 10-16)

OBS: Vid anmälan är det viktigt att du anger att du är medlem i SPF Jarlabanke för att erhålla rabatten. Ange även: Namn/Adress/Telefonnummer/E-mailadress/Information om var du vill stiga på bussen samt eventuella matallergier eller om du är vegetarian/laktos/glutenintolerant.

Efter anmälan sänder Larssons Resor, resebevis med inbetalningskort till respektive resenär. Betala inget innan ni har erhållit detta.