Nu har Jarlabankes nystartade kurs i lappa-laga-ändra dragit igång. Tisdagen den 1 mars var premiärdatum för att under ledning av Lisbet Borgstav, sömmerska, få lite inspiration och råd när det gällde behövlig sömnad. Så här berättar Birgitta Collin om träffen:

– Vi var fem personer som kom till första mötet. Alla hade med sig något plagg, som antigen var för långt, för urringat eller för trångt. Lisbet undersökte tygerna i plaggen och kom med olika förslag på hur vi skulle kunna ändra våra kläder. Hon hade också förslag på hur vi skulle kunna göra nya plagg av tygbitar eller kläder vi inte längre använder, t.ex. vantar eller mössor.

Ovan t.v. Lisbet Borgstav visar upp vad man kan åstadkomma i form av vantar och mössor utav tygbitar eller kläder som man inte längre använder. Ovan t.h. Lisbet och Christina funderar tillsammans över hur en ändring ska göras.

 Ovan t.v. Symaskinen väntar – nu gäller det att gå från idé till handling för Christina och Birgitta. Ovan t.h. Annika har fått tips om hur hon kan göra förbättringar på sin klänning.

Nästa träff är den 15/3. Datum därefter är ännu inte bestämt. Det går bra att hoppa in i kursen till den 15:e om man så vill. Det finns inget krav på att man behöver vara med vid alla kurstillfällen. Anmäl dig bara innan till Margareta Torstensson, margareta.to@telia.com, 070-368 2568 eller Birgitta Collin, birgittacollin2014@gmail.com, 070-695 3383.

Text: Birgitta Collin Foto: Margareta Torstensson