Terminens sista kursdag i vinkunskap ägde rum på Nobeldagen och temat för vinprovningen var nobelviner. Lars-Ove (ovan) hade valt ut sex av de röda viner som serverats på nobelmiddagarna under åren 2013-2022 och Ann (ovan) hade letat fram vilka rätter som serverades under middagarna.
Bild tv: Anita, Christel och Ingegerd. Bild th: Margareta T och Gunvor.
Bild tv: Birgitta B och Ann-Christin. Bild th: Göte och Barbro.
Så medan vi provade oss fram bland vinerna fick vi veta allt om pärlhöna, hjort, lamm och anka för att inte tala om gulbeta, som verkar vara ett återkommande tillbehör på nobelmiddagar. Men vi kände oss inte avundsjuka alls för Ann hade dukat upp de allra finaste små läckerheter på våra assietter. Och vi hade alla gjort en djupdykning i garderoben och hittat något att sätta på oss denna festliga kväll. Ett stort tack till Lars-Ove och Ann!
Text: Gunvor Vretblad Foto: Birgitta Collin