Vi var blöta och frusna, vi 13 personer som den 13 mars kom till Chokladfabriken vid Tjärhovsplan på Söder där besöket började med en god sopplunch och efterföljande tårtbuffé och kaffe. Mycket mätta fortsatte vi besöket en trappa upp där all tillverkning sker. All choklad görs för hand.
1997 startade Ellinor och Martin Isaksson Chokladfabriken och har idag tre butiker. Under en period 2018 drev de även en liten butik i Täby centrum.
Chokladen som används kommer från några av världens främsta leverantörer och favoriter är schweiziska Felchlin och franska Valrhona. Tillverkningen består av praliner, bakelser, tårtor, men också chokladmandlar och små smakrika puffar med chokladfyllning och mycket mer. Numer gör de även veganska praliner och tårtor mm.
Kom ihåg att praliner är färskvara och ska ätas upp inom tre-fyra veckor!
”Ät mer choklad så blir livet roligare”, som de själva säger.
Text och foto: Margareta Torstensson