Foto: Erik Christensen

9 – 11 mars 2019:

”En alldeles särskild dag” är en nyskriven musikal baserad på Ettore Scolas hyllade genombrottsfilm med Sophia Loren och Marcello Mastroianni i huvudrollerna. Det är en vacker och omtumlande berättelse om hur ett oväntat möte kan få avgörande betydelse för två människor och deras liv.

DAG 1:
TÄBY-HELSINGBORG
Buss avgår från Täby söderut. Förmiddagskaffe och lunch längs vägen. I Helsingborg checkar vi in på vårt hotell och har en kort stunds vila. Till kvällen väntar middag på restaurang innan musikalen ”En alldeles särskild dag” på Helsingborgs stadsteater. Helsingborgs stadsteater inledde sin verksamhet den 6 september 1921 och är därmed Sveriges näst äldsta stadsteater (L, M)

DAG 2:
STADSRUNDTUR & KRONBORG SLOTT Efter frukost på hotellet möter vi vår lokalguide för en rundtur med bussen. Vi ser Kärnan, stadens äldsta byggnad, Dunkerska kulturhuset med bl.a. stads- och konstmuseum, Teatern och Konserthuset. Bussen passerar Sofiero slottsbyggnad, som ännu inte öppnat för säsongen men syns fint från vägen. Ramlösa Brunnspark och Råå fiskeläge hinner vi också med.

Efter lunch bussresa till färjan till Helsingör och Kronborg slott i Danmark. Slottet är ett av Danmarks mest kända, mycket just tack vare Shakespeares Hamlet, och finns med på Unescos världsarvslista. Det var här, på Kronborg slott, som Shakespeare valde att låta det mytomspunna dramat om prins Hamlet utspela sig. Kronborg slott daterar sig tillbaka till 1420. Det har brunnit ned och återuppbyggts men har alltid behållit sin viktiga position vid Öresund. (F, L, M)

DAG 3:
LINKÖPING & HEMRESA Efter frukost lämnar vi Helsingborg och reser mot Linköping. Här äter vi gemensam lunch i gamla Linköping och har lite fri tid innan vi åker vidare hemåt med bussen.  (F, L)

ERT PRIS:
5.200 KR RESLÄNGD:  3 DAGAR.

AVRESA:
9 MAR 2019

I PRISET INGÅR

  • Bussresa
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • 3 luncher (L)
  • 2 middagar (M)
  • Biljett till ”En alldeles särskild dag”
  • Stadsrundtur Helsingborg
  • Färja Helsingborg-Helsingör t/r
  • Inträde och guidad visning av Kronborg slott i Helsingör
  • Övriga besök enligt program.

TILLÄGG
Enkelrum: 480 kr

Priset gäller vid minimum 25 deltagare. Prel. hotell: Comfort Hotel Helsingborg www.nordicchoicehotels.se

 

INFORMATION & ANMÄLAN

SPF Tibbleseniorerna Gunilla Rönnholm telefon: 0702-162 386 E-post: gunilla.ronnholm@telia.com

Christina Olausson telefon:  0705-758 537 E-post: christina.olausson@bredband.net

 

PLATSTILLGÅNG: Tidig bokning rekommenderas då platserna är begränsade.

BETALNING: Anmälningsavgift betalas inom 10 dagar efter ni erhållit resebevis. Slutbetalning 45 dagar före avresa.

Arrangör: ReseSkaparna.

Läs mer om resan här.