Tibbleseniorerna och Jarlabanke har en gemensam vandringsaktivitet, Långa vandringar (10-12 km), se ovan. Gruppen har ordnat en vandringsresa till Grekland i september. Det finns platser kvar och om du är intresserad, så är det bara att hänga på och anmäla sig.

Levantens blomma, ön Zakynthos, ligger längst söderut i Joniska havet. Den frodigt gröna ön med berg i väst och lågland i öst bjuder oss på en variationsrik vandring.

Bland olivlundar och badvikar kommer vi att vistas när vi går utmed havet, genom odlingslandskapen och uppför bergen. I Zakynthos huvudstad Zante möter vi modernt vardagsliv medan det i bergsbyn Loucha verkar som om tiden stått stilla.

Direktflyg från Arlanda till Zakynthos. Vid ankomst 30 min. bussresa till vårt 4-stjärniga hotell Strada Marina. Hotellet har fint läge nära stranden, har wifi och andra bekvämligheter. Vi bor på samma hotell hela veckan. Vi har vår egen skandinavisktalande guide. Vi samlas på hotellet varje kväll för att få information om vandringen dagen därpå. Tillsammans med guiden lägger vi upp vårt program. Längden på vandringarna varierar från dag till dag, det blir både korta och lite lägre vandringar. Eftersom vi vandrar i bergen kan stigarna vara lite steniga. Det blir ibland uppför men mest nerför eftersom bussen kan lämna oss högt upp. Några vandringar gör vi utefter havet. Ordentliga vandringsskor rekommenderas och gärna vandringsstavar. En dag har vi ledigt till eget förfogande. Glöm inte badkläder!

I resans pris ingår:

Flyg t/r samt transfer till och från hotellet, 7 frukostar, 5 luncher (för det mesta picknickluncher som vi intar ute i naturen), 4 middagar, besök på en vingård samt provsmakning, besök på ekologisk farm för olivoljeframställning samt provsmakning. Inträdesavgifter samt guide och egen buss till förfogande hela veckan.

Ej inkluderat i resan: Drycker samt dricks.

Resan arrangeras av Temaresor och är unik för oss, med specialdatum utanför Temaresors program. För närmare info ring Anders Sävbark på Temaresor:  077-137 3839 eller mejla info@temaresor.se.

Priset beror på antal personer och ligger nu på 13.800 kr p/p för del i dubbelrum samt tillägg 2.700 kr p/p för enkelrum.

Valfria tillägg: • Avbeställningsförsäkring 550 kr • Reseförsäkring 674 kr, alternativt komplement till hemförsäkring 294 kr • Mat på flygresan, tur och retur, 250 kr

Anmälningar direkt till Anders eller till: Christina Lönegren, clonegren@gmail.com, 070-216 1488.