grupp1
Som vanligt var salongen full med eleganta damer – och eleganta herrar om än i betydande minoritet – när Vibeke Foltman från Sveriges Seniorshop drog in på Ångaren för att med hjälp av Jarlabankes proffsiga mannekänger Anita, Birgitta, Gunnar och Stella visa upp höstens mode fredagen den 2 oktober. Tendenser i färger tycktes vara cerise, blått, rosa – och svart och vitt förstås.

 

grupp2
Anita visade bl.a. upp en mjuk och skön cape i hundtandsmönstrat svart och grått och assisteras här av Vibeke när det gäller att ta resa på priset på capen. Birgitta tar av sig sin sportiga jacka för att visa en leopardpälsinspirerad tunika i olika blåa toner.

 

grupp3
Stella har tagit på sig en cerisefärgad jumper med matchande halsduk och Gunnar synes glad över den fina blårutiga skjorta, som han fått på sin lott att visa.

 

grupp4
När mannekängerna gick runt i salongen för att visa upp kläderna på närmare håll, så var det flera som ville känna på kvalitén.

 

grupp5
Mjukaste pälsjacka i renaste fuskpäls på Anita och en vacker blåmönstrad tunika på Birgitta.

 

grupp6
Gunnar demonstrerar att tröjan faktiskt har en bröstficka och Stella visar upp blingblinget på blusens manschett.

 

grupp8
Ordförande Kerstin Persson (överst t.h.) tackade alla som medverkat på catwalken och alla ”bakom scenen” som sett till att det blev en fin samvaro. Speciellt riktade hon sig till de närvarande damerna som träff efter träff och år efter år ställer upp och ser till att allt är i ordning med dukade bord och annat när gästerna kommer – Monica von Perner och Barbro el Manchawi (överst t.v.), Ingegerd Isacsson (ovan t.v.) och Moana Söderlund (ovan t.h.)

 

 

Text: Bodil Svensson Foto: Bodil Svensson och Kerstin Persson