RESAN ÄR INSTÄLLD! 

Följ med på en spännande resa med SPF Seniorerna Österåker till Finland där vi under två dagar i land får uppleva konst och kultur i södra Finland. Vi besöker 1600-talsbruket Fiskars, Frontmuseet i Lappvik samt får rollguidning av Helene Schjerfbeck i Ekenäs för att bara nämna något.

Måndag 13/7

Buss från vald upphämtningsplats till Viking Line-terminalen i Stockholm där M/S Mariella väntar. Fartyget lämnar kaj kl. 16:00. Kl. 17.00 stor middagsbuffé i The Buffet.

Tisdag 14/7

Frukostbuffé i The Buffet kl. 07.00 lokal tid. M/S Mariella ankommer Helsingfors kl. 09.15 lokal tid, dags att lämna våra hytter med bagage och gå i land.

Vi möter vår guide för dagen. Rundtur i Helsingfors och därefter färd till Fiskars, ett bruk från år 1649. Idag är Fiskars en unik designer- och hantverkarby där 126 designers, konstnärer och hantverkare är bosatta. I de gamla bruksbyggnaderna serveras närproducerad mat på två restauranger och på huvudgatan finns små butiker som erbjuder hemmagjorda läckerheter.

Från Fiskars till Ekenäs där vi möts av yrkesguiden Anne Ingman, som bjuder på en rollguidning av konstnären Helene Schjerfbeck, bl.a. känd för verk såsom Konvalescenten och Balskorna. I utställningen ingår förutom Schjerfbecks konstverk även brev och föremål som tillhört henne. Övernattning på hotell Regatta i Hangö. Promenad till Hangö stadshus där vi får höra en fantastisk pianokonsert av vår guide. Middag på Hotell Regatta vid ca kl. 20:00.

Onsdag 15/7

Frukostbuffé på hotellet. Guidad tur i Hangö och besök i den fina kyrkan. Vi besöker ”Sommarshopen” vid Hangö Casino för lunch innan avfärd till Lappvik och Frontmuseet. Vi får lära oss om de strategiskt viktiga åren på Hangö udd då området utarrenderades till Sovjetunionen.

Vidare mot Wiurila gård för en släktpresentation och besök på deras vagn- och hemmuseum. Därefter mot Hirvensalo där en vacker pianokonsert väntar samt guidning i konstkapellet. Byggnaden kallas ”konstkapell” för att man förutom andakter och gudstjänster även ordnar konstutställningar, konserter och diktläsning där. Avfärd mot Åbo och M/S Viking Grace som avgår Stockholm kl. 20:55 lokal tid. Middag i restaurang Oscar á la Carte.

Torsdag 16/7

Frukostbuffé ombord innan M/S Viking Grace anländer till Stockholm kl. 06:30. Vid ankomst väntar bussen som tar oss tillbaka till hemorten.

Avresa: 13 juli från Åkersberga 13:20 och Danderyd 13:55 med Björks buss.

Pris per person: 5.775 kr

I priset ingår: Buss t/r från vald upphämtningsplats till Stadsgården samt i Finland, båtresa Stockholm-Helsingfors samt Åbo-Stockholm, del i Inside Standard-hytt, svensktalande guide i Finland, del i Comfortrum på Hotell Regatta en natt, guidning samt 3 x middag, 2 x lunch och 3 x frukost, i programmet förekommande utflykter, entréer och guidningar.

Tillägg per person:

Del i utsideshytt: fr. 250:-
Enkelhytt och enkelrum fr. 1.500:-
Del i Comfort plusrum fr. 50:-
Del i Superiorrum fr. 150:-

Anslutning:

Åkersberga, Danderyd

Medtag giltig id-handling!

Anmälan sker till SPF Österåker, Leif Engman tel. 070 – 828 53 08 eller e-post leifengman42@hotmail.com senast den 10 april.

Efter sista anmälningsdag skickas fakturor ut från Björcks Resor.

Läs mer om resan här...
…och här också.