Källa: Grönsöö slott

Onsdag 11 maj
Vår i slottsparken! Följ med på resan till Grönsöö slott i maj. Slottet som har anor från 1600-talet är omgivet av en lummig och grönskande park. I parken finns en av de tio äldsta parklindarna i Europa, planterad 1623. Nere vid vattnet finns det kinesiska snäckhuset. Grönsöö har även en egen äppelodling.

I resan ingår visning av slottet, möjlighet att se utställningarna ”Köket på Grönsöö”, en temautställning med föremål från slottet, ”Benzelius – en framgångsrik biskopssläkt” samt en utställning av gårdens vagnar, slädar och handredskap. Lunch serveras i Brännvinsbränneriet och består av gravad lax med deras egen hovmästarsallad (potatissallad), grönsallad, smör, bröd, lättöl, kaffe och kaka.

Pris: 385:-. Bussresan subventioneras av föreningen. Icke-medlemmar i Jarlabanke betalar 685:-.
Avresa: kl. 09.00 från Eskadervägen 1-5, vid Ångaren, därefter hämtar bussen vid Tibble kyrka, Attundavägen 3. Åter ca 16.30.

Anmälan senast 2 maj till Margareta eller Birgitta, se gröna rutan. Inbetalning till Jarlabankes plusgiro 84 85 34-4 i samband med anmälan. OBS! meddela om avvikande kost vid anmälan. OBS! trappa till övre våningen i slottet.