RESAN TILL DALSLAND OCH LÄCKÖ SLOTT UPPSKJUTEN TILL SOMMAREN 2021! 

I samarbete med SPF seniorerna Idun Danderyd åker vi längs Mälarens södra sida förbi Örebro och över Kilsbergen. Lunch på Ölme Herrgård. I Dalsland besöker vi Gammelgården i Bengtsfors, Västsveriges största friluftsmuseum. Middag och övernattning på First Hotel, Bengtsfors.

Fredag 21/8. Efter frukost en tur på Dalslands kanal av många ansedd som världens vackraste kanal med sina 254 km och 31 slussar. Vi startar i Bengtsfors och avslutar vid kanalens största sevärdhet, Akvedukten i Håverud, en genialisk lösning på ett stort problem.


Den ansvarige för projek­tet, Nils Ericsson, förordade att en akvedukt skulle byggas över den svåraste delen och att kanalens övre del skulle läggas på en hylla på berget. Detta gjordes och nu finns även en järnvägsbro och en landsvägsbro på samma plats! Lunch ombord. Under em. besök på Dalslands Konstmuseum med konst- och hantverkshistoria, måleri, silver, allmogemöbler, bruksföremål, keramik och trä. Middag på hotellet.

Lördag 22/8. Efter frukost går färden söder om Vänern genom Västergötland till Läckö slott. Här möter en guide oss och vi får en visning av slottet. Sen lunch äts på en av Sveriges äldsta gästgivargårdar – Forshem. Åter i Stockholm ca kl. 19.30.

Pris per person i dubbelrum: 4.290:- Tillägg för rum för eget bruk: 250: -/natt.

Anmälan senast 24 april enligt principen först till kvarn till Gull Axén, gull.axen@telia.com

eller tel. 070 – 472 9171.

Avresa från bussterminalen vid Danderyds sjukhus kl. 8,00 eller Larssons Resor, Odengatan 96 kl. 8.30.

Efter anmälan sänder Larssons Resor ut resebevis, inbetalningskort och praktisk information m.m.

Läs mer om resan här.

Resor med nordostföreningar

Som vi tidigare berättat har SPF föreningarna i nordost ett samarbete för resor. Föreningarna som ingår är Idun Danderyd, Lidingöskeppet, Vallentuna, Vaxholm, Österåker, Tibbleseniorerna och Jarlabanke.

I juli genomfördes en 5-dagarsresa till Savonlinna Operafestival och i augusti en 5-dagarsresa till Bohuslän. Vandringsgruppen (Tibbleseniorerna i samarbete med Jarlabanke) har också gjort en gemensam resa – en vandringsresa i september till grekiska Zakyntos. Om dessa tre resor finns mer att läsa i medlemsbladet 4/2019 eller på vår hemsida spfjarlabanke.se

Under 2020 planeras ytterligare resor tillsammans med nordostföreningarna.