12 september Bonnierska porträttsamlingen på Nedre Manilla och Rundtur på Djurgården

Nedre Manilla omkring år 1910, arkitekt Ragnar Östbergs tillbyggnad till vänster. Foto: okänd, Nordiska museet.

 

Bonnierska porträttsamlingen är en privat konstsamling i familjen Bonniers ägo som finns på Nedre Manilla, Djurgården. Visningen av samlingen är endast möjlig för slutna sällskap. Konstsamlingen är helt unik med över 300 författarporträtt, som familjen började samla omkring förra sekelskiftet. Här finns de flesta representerade såsom Strindberg, Lagerlöf, Fröding. Bland konstnärerna finns bl.a. Carl Larsson, Hanna Pauli och Peter Dahl.

Efter visningen rundtur på Djurgården där guiden berättar om många av de vackra byggnader som finns bevarade och om de kända personligheter som levt och verkat här.

Lunch serveras på Villa Godthem.

Pris: 950 kr per person. Begränsat antal, så först till kvarn.

Anmälan senast 24 maj till Margareta, se gröna rutan. Inbetalning till Jarlabankes pg i samband med anmälan. Anmälan är bindande.

Researrangör: Larssons Bussar. För de som åker med Roslagsbanan till Östra station hämtar buss kl. 10.40. Meddela om du vill stiga på vid Östra.

Det går även att åka till Odengatan 96, Larssons Bussars kontor, där de bjuder på kaffe och bulle från kl. 09.30. Avresa därifrån kl. 10.30.

Hitta till Odengatan 96: T-bana till S:t Eriksplan, vid Vasaparken. Buss 4, 6 från Östra station till hpl Dalagatan.